2 hari berak 6x Dan berlendir

Hi Ibu2, nak tanya. Anak saya 10bulan, rutin makan minum Macam biasa. Tapi Sejak semalam, saya perasan Dia kerap berak sikit Dan Berulang. Selalunya Dia hanya berak 2x saja. Ibu tau ke kenapa Macam ni? Anak saya juga Ada demam on off Tapi masih active. Dia dari 2 bulan sampai sekarang minum susu Dutch baby.

2 hari berak 6x Dan berlendir
2 Balas

Better bawa pergi hospital sis. Anak saya baru je awal bulan haritu kena macam ni. Tapi campur sekali dgn darah sikit najisnya. Bwk ke hospital terus kena admit ward & kena ambik sample darah dgn sample najis. Bila cek, ada jangkitan kuman kat usus. Doc bagi antibiotik. Dekat 3 minggu gak lah baru elok sepenuhnya. Demam on off jgk sepanjang tu. Sampai tahap tukar susu apa semua. Skg terpaksa bergantung pada susu based soya sbb dia dah takleh terima susu fm biasa lps kena camni.

bawak pi hospital