Buang air besar

Ibu2 ketika berpantang buang air besar guna tandas duduk ke cangkung? Sebab ada yang saya tanya2, ada yang buang sambil berdiri, atau duduk disisi mangkuk tandas duduk untuk mengelakkan buasir. Jadi apa cara terbaik ye?

2 Balas

Ikut selesa sis la ,akk sya smbil berdiri cuma tungging sikit je sebb msa balik rumh mak sya jamban cngkung so dia takut la ,tu berdiri.. Kalau rumah dia jamban duduk ,dia dudk sikit2 kat depan ja smbil kepik