Reject susu

Hi ibu². Ibu² buat apa je kalau anak tk nak minum susu lagi² kalau tgh tumbuh gigi? runsing sy tiap kali nk tumbuh gigi mesti dia tk nk minum susu. kalau minum air kosong laju je dia minum. Pernah letak susu dalam botol air kosong dia tp dia tk nak minum jgk.. Kadang tu 2,3 kali je dia minum (4-5oz) Ada yg suggest untuk bekukan susu and bg makan mcm aiskrim. Sy dah buat tp dia baling cenggitu je aiskrim tu 😂 kalau bab makan dia ok je. Dah nak masuk 10 bulan berat baru 7kg. Dia dari 3 bulan lg mmg susah minum susu maybe sebab gatal gusi. Skrg sy ikut je dia, dia nk minum bru sy bg.. tapi nak tau je ibu² luar sana buat mcm mana.. Hope ada lah cara baru yg boleh sy cuba selain buat aiskrim atau masukkan dalam masakan dia. #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

cube bagi susu tu sejuk. mksd nya ltk kt chiller, die nak minum bagi kan.

11mo ago

dah cuba jugak bt mcm tu...ada time dia nak.. tahlaa boleh kata ada mood dia nk minum baru dia minum.. kalau tak meronta mcm kena dera

dr 3 bln dye kurg mnyusu, sis ade tukar puting susu or susu dye x?

11mo ago

dah bnyk jenis susu dgn puting sy tukar sis.. sama je.. dri yg mahal sampai ke murah tk ada beza