NIPPLE LUKA

Hi ibu2.. i am new mummy. Anak saya boy dahpun 10 bulan. Full bf. Ni bila dah gigi banyak, suka sangat dia gigit nipple sampai luka. Hanya mampu tahan sampai ketap bibir tahan nafas kejap tiap kali dia nak nyusu. Search google, ada yang rekemen nursing butter. Dah sebulan saya pakai, tapi masih juga luka huhu. Ibu2 ada cadangan lain tak nak bagi luka cepat sembuh ? #babyfirst

2 Balas

Hi Puan. Saya cadangkan Puan follow page Happy Breastfeeding Malaysia. Di Facebook. Dekat situ mcm2 persoalan utk ibu menyusu badan ni. Boleh tanya di sana.

Orang kata susu ibu paling berkesan. Cuba sapu susu dekat nipple tu