Hb

Ibu2.. Help me.. Sy preggy ank nbe 2.. Skrg bru 11w+.. Hb sy xsmpai 8..harini 7.5 jaa.. Ubt klinik xblh mkan.. Sy xloya, xmntah, xpning.. Just mkan xlalu,, apa yg ibu2 blh bntu untk naikkn hb sy?? Lg 2week doc nk jmpa pulak.. Masa ank first,, hb hbis low.. Kt 10 mcm tu

25 Balas

Saya amalkan mkn pisang...klo sblm chekup tu pon sempat mkn dlu 2,3 bji pisang..alhmdlh ok

Banyakkan makan kacang kuda , tu je saya amalkan. Selamat mencuba semoga hb naik 🤗

Thalassemia kah? Klu pembawa penghidap sakit ni normal darah low.. paling tinggi 10.

4y ago

X.. Ntah laa knpa hb xnk naik2,, sbb kurang mkan agaknya

Sis Cuba hari2 mkn jambu Batu/ kacang kuda. Jgn minum teh/coklat/Milo nurse kk bgtau

4y ago

Tq.. Sy akn cuba

Mkn masak sup bayam merah..mnum air delima.air jambu batu merah..mkn almond

Sy mkn maltofer sis.bli kt farmasi.hb sy nail dgn ubt tu

Minum air horlicks, kurma bayam, jambu batu, tembikai

Amalkn jus mamariam..kerapkan mkn syuran hijau,

awak try jus mamariam... saya minum tu, hb ok..

4y ago

Ok.. Sy dh order😘

consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) 👍🏻