Cara-cara mengurangkan tekanan darah tinggi?

Hi,ibu2 da x cara-cara untuk mengurangkan tekanan darah tinggi?preg 32week..tekanan darah naik..huhu

1 Balas

1. Kawal pemakanan. Kawal gula dan garam 2. Tido secukupnya. Kurang tido pun boleh jd bp tinggi 3. Kurangkan stress. Elakkan dari benda2 yg boleh buat puan stress. Cari masa utk diri sendiri 4. Belajar relaxation technique and breathing. Kadang2 bp naik masa tgh cek tu boleh jd sbb kita rasa nervous tiba2.