Cara nak hilang rasa mual

Ibu² bolh shear pendapat x mcm mne nk hilng kan rasa mual.. Dah bermacam sy cuba utuk mkn tapi tekak tetap x bolh terma ? kandugan sy baru nk masuk 2bln. Sy dh x larat asyik mual jew? #babyfirst #blomadapengalaman

8 Balas

Tabah la sis.. Sy baru melepasi fasa sickness yg agak heavy.. Alhamdulillah..14w baru lega sikit rasa.. Kalau x muntah sepanjang hari.. Berat drop.. Badan weak sgt smpai kena drip air.. Masa sy alahan sy lgsg x blh makan masam.. Tgk masam pun nak muntah.. So smpai skrg sy x berani nak makan masam lg.. Takut pedih perut.. Sy kerap makan biskut tawar cicah milo panas.. Tu je yg makan x muntah masa mabuk teruk tu.. Semoga cepat sihat sis

mse awl kndgn sy,sy teruk juga mual. asyik baring je. Alhmdulillah sy cuba ni,tekak saya serasi,mungkin sis boleh cuba,lagipun susu ni sdp dia rse aiskrim.sy kong link dia www.wasap.my/60111933944/srkurangAlahan

Try jus mamariam😍 Sy spnjang prgnant, sy amalkn jus mamariam.. InshaAllah mual, pning2 hilang.. Hb pn naik.. Hari2 bertenaga..alhamdulillah Skang kandungan sy sdah 8bln..

sme lh kite sis,,sye pun mual ii tpi klaw dpt asamm uishh legaa..alhmdulilh bykkn berehat 🙂

Coklat. 😅 masa 1st pregnant coklat je bila mual. Bende masam masam x jalan

Try jus delima gulsan, in shaa Allah boleh hilangkan mual2 sebab masam2 kann

Try makanan masam. Lemon, limau, orange, strawberry etc

Prune sunsweet