Bmi anak tak cantik sbb berat naik sikit

Ibu2 boleh sharing tips x..anak sy dh 3 bulan tp berat baru 4.2kg..nurse ada bising jgk knpe xnaik byk..baru naik 200g je dr bln lpas..& kbtulan anak sy dlm 2 mnggu ni kerap berak ,seharu ada la smpi 5x berak..sy fully susu bdan takde cmpur..

3 Balas

cube jaga wktu tido anak. bagi dia kerap tido. sye ade bce dkt ig x silap. berat anak x naik byk sbb bby krg tido. so doctor suruh jaga wktu tido bby.

Kerap susukan dan tidur. Ms tidur yg penting sbb berat baby akan naik ms tidur. Lg satu, kerap nangis juga boleh menurunkan berat badan.

Kerapkan susukan anak dgn susu ibu oada waktu 10pm-4am