Pedih ulu hati bagaimana rasanya?

Ibu2, boleh saya tahu pedih ulu hati sebenarnya bagaimana rasanya? Rata2 kata pedih/ sakit . Bhg tgh dada saya tak rasa sakit pula tapi selalu rasa mengah atau dan seperti nafas tak stabil. Tercungap2 especially bila kita tergesa-gesa atau lakukan sesuatu kerja dengan cepat. Even mandi dengan sekejap sahaja pun boleh buat rasa dada ni seperti ada rasa penuh dan bernafas tak habis. Itukah rasa pedih ulu hati sebenarnya? #12weeksofpregnancy

1 Balas

pedih ulu hati ni bila lewat makan/muntah/ perut kosong, rasa pedih perut macam gastric. apa yg awak rasa tu mengah/penat/sesak nafas disebabkan rahim yg membesar menolak organ dalaman yg buat ianya sempit. jantung pun kerja double nak pam darah ke seluruh badan dan rahim jadi mmg akan rasa cepat penat

2y ago

Oh. Tq ya atas perkongsian. Much appreciated