Hb low susu hl

Ibu2.. betul ke susu HL ni baik utk pregnant mom yg ada mslh hb low??#ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

Hb low susu hl
7 Balas

Susu ni lebih kepada kalsium 😅 Kalau nak naikkan hb kena makan makanan yg tinggi zat besi dan makan ubat tambah darah dari klinik. Sy selalu makan bayam merah, bayam hijau, kangkung, dragon fruit, epal, ikan bilis banyak2. sy makan ubat tambah darah (Obimin), jam 7am. Tggu 2 jam baru sy makan apa2. Tapi selalu lepas sy mkn obimin, sy terus tidur 🤣🤣🤣 mmg paling bgus makan ubat tambah darah masa perut kosong. Tolong naikkan hb.