Minum air gula

Hi ibu2. Berapa kali ye kena minum air gula sepanjang pregnant?

11 Balas

saya minum 3x .alhamduliah tak sangkut tapi misi bagitau kalau berat naik mendadak smpai 4kg dalam sebulan .akan minum air gula lagi sekali .. trauma sebenarnya minum air gula ni . berpinar mata menunggu 2jam untuk ambil darah kali ke2 azab. mana taknya dalam sebulan 2 kali minum air gula .. doc tak puas hati dengan result

sekali minum tak sangkut. tapi tiap kali urine test mesti ad gula 😮‍💨 even tak tinggi. bulan depan kena minum lagi.

bmi normal w/o fmly history : 1x bmi normal with fmly history : 2x bmi above 26: 2x.

9mo ago

Kebanyakan tempat 2x kalau history family/ ada keguguran/ 25tahun ke atas 1x kalau xde family history Your case tu bust kat klinik ke kk? maybe klinik sana yg nak macam tu. Kalau klinik, mungkin nak charge duit awak je

3kali hahahah…smua normal je..tpi sebab berat naik mendadak..x sangkut pun smua..

normally 2x 1x week 8 1x week 28 tapi minum pertama kali dah sangkut haha

saya sekali sja...tu pon da sangkot plk gdm...alahai

Saya minum 2 kali , dua dua taksangkut alhamdulillah

Sekali je minum sebab dah sangkut haha

9mo ago

hahaha . sama sis . Terkejut juga bila sangkut tu . Sekarang routine bsp je 😂

sy kena minum 2x

Sy 3kali 😭