swaddle /bedung bayi

Hi ibu2, Bayi perlu tidur di swaddle/ dibetung sehingga umur berapa bulan? Terima kasih.

12 Balas

atas baby jugak sis.. sy jarang bedung bby masa dlm pantang..bedung kejap 5 minit pastu dh terbukak😆 sy bedung time nk mengurut,time die tdo trkejut2,time die susah nk tdo..nk bedung tiap masa tiap hari tu xla,sian bby,cuaca panas skrg ni,peluh2 die.. die tdo brselimut pun selimut tah kemana jgk ni..elok kite selimutkan,tgk2 kaki dah kt luar sebelah😆

Tengok baby. Some baby suke bedung sampai 6-8 months. Some baby right after entering this world, xsuke bedung. But my baby right after pantang, die xmo dah. Die nangis, ngamok mcm kene dera. Jadi untuk elak dari jiran mengata saya dera anak, saya bukak swaddle die. Malam je bedung but then slowly get rid of it.

Klu ikut org dulu2 sampai setahun. Tapi depends juga ,ank2 sy habis pantang dh xpakai bedung. Lgpun cuaca panas. Bedung nie fungsinya untuk baby tidur Lena,mcm dlm rahim ibu. Xde la asyik terkejut2 je.

Biasanye sampai abis pantang je.nk lama lg pun blh depends pada cuaca juga.kalau cuaca panas takut bedung anak naik pula ruam² lagipula kalau anak tu ada eczema.lagi la tak boleh bedung lama²

atas keselesaan anak... kalo anak sye.. berbedung lg lame tdo.. jd lame sgt laaa die berbedung n die pon selesa.. anak sye smpai sethn lebih tdo berbedung...

Biasenye pas hbis pantang je utk baby tu xnak bg nampak bengkok, tp ade tu bedung sampai 2 bulan...pas dr tulang baby keras sikit boleh la lepas bedung...

Normal sampai habis pantanglah,tapi sesetengah baby susah nak tdo lena kalau x dibedung disebabkan terkejut,sesetengah baby pulak xsuka disebabkan panas

Anak saya dari dalam pantang tak suka dibedung. Kalau bedung, nangis2 sampai terbuka bedung baru boleh tidur 😅😂

Anak saya dari lahir smpai skrg 5bulan tido nk bedung . Kalau xbedung xnk tido

Sy bedung ank sampai umur setahun lbh....ank2 sy selesa d bedung ketika nk tido