keputihan

Ibu² ade penah alami keputihan yg teruk x masa prgnnt??sblm nie sy xpenah alami..ank yg ke 4 nie first time..miss v sy jd gatal² & keputihan sy nk bertukar warna & berketul..skrg sy 12w..ade cara utk kurangkan x??sbb sy jmpe doc Ahad nnti..xtahan dah merenyam gatalnya...

2 Balas

Hye sis... Macamana keadaan sis? Saya dulu masa preggy anak 1st jadi macam tu teruk jugak... Banyak kali dapat ubat sumbat tu... Pakai ubat tu okey... Lepas tu jadi balik... 2x kena ambil sample hantar ke lab... Sampai nak bersalin pon still banyak... Doktor kata pembawakkan... Lepaa bersalin okey jaa...

saya pulak mmg ad keputihan teruk time preg ni , warna pun bertukar , risau jgk , tp tk gatal , sbb sllu tukar , g klinik sllu lupa nk tnya , kadang tgk keputihan mcm ketul dan wrna kuning ijo , agaknya sbb penat n stress ya

3y ago

Klu warna kuning hijau tu dah ada infection. Kena check dgn doktor, kena swab ambik sample. Nanti segerakan bagitau, takut ada GBS kalau nk deliver dah satu masalah lain.