Berat naik banyak

Hi ibu² , ada yang sama macam saya tak ? hamil 35 mnggu 6 hari , tapi berat naik banyak , padahal daa jaga makan , tapi still 2 minggu naik 2kg . 2 kali minum air gula alhamdulillah takde sangkut gdm . Tak laratnya kalau berat naik banyak kena pi klinik selang sehari selama seminggu untuk check tekanan darah 🤦 #secondpregnancy . Yang first dulu takde masalah berat badan . Berat masa booking 52kg , now daa 68kg 🥺

2 Balas

saya pun masa second trimester berat naik mendadak , 2x juga minum air gula tapi alhamdullillah result semua ok .. pastu dah masuk 3rd trimester ni pandai pulak dia naik sikit padahal melantak banyak pelik 😅 hari ni baru naik 0.2g je sepatutnya naik 0.4g semua misi pelik cakap berat saya statik je tak naik2

boleh je buat dkt farmasi. xperlu pg klinik pon. atau beli je bp set tu sendiri. buat dkt rumah je.