Tips elak anak jaundice lama

Hi ibu2, ada tak tips yang ibu amalkan masa pregnant untuk elakkan kuning baby lahir nanti? Sekarang saya 29w pregnant. Kalau boleh nak juga tahu Tips yang boleh kurangkan kuning sebab dulu anak first prologed jaundice(prem 35w).Tiap2 hari ulang alik klinik dan keluar masuk hospital sampai saya stress time pantang. Yang untuk baby kedua ni harap dapat dielakkan. #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Tgk jenis darah ibu dan ayah .. kalau jenis darah o mmg ambik masa nak turun .. blh try consume air sengkuang cina and susu kambing .. in shaa Allah ikhtiar semampu yg blh ..