Muntah atau gumoh

ibu2 ada tak bayi ibu2 muntah semasa dan selepas menyusu ? Kerap juga kalau minum susu formula. Kluar dr hidung dan mulut . Risau ... kenapa ye? Susu tak sesuai ke ?

5 Balas

sama dgn baby saya . 1bulan lebih umur . dri sejak kuning saya da campur bg fm pastu susu bdan putus , da 3kali tukar susu fm now mnum dupro pun muntah lepas susu . tp dlu mnum dutchbaby lg byk muntah mcm air terjun . pening fikir normal ke tak mcm ni . nk tukar susu mahal sikit takmampu . hmm .

8mo ago

saya tgh try enfalac . muntah jugak . aduhai kesian dkt anak asyik muntah . saya ni dduk uma baju asyik bau muntah anak je . tp tgh cuba positif sbb ramai ckp lepas 3bulan dia akan okay .. hmm susah hati ..

Sama macam anak saya, muntah. Minum s26 gold sampai 2 bulan. Baca review kat fb memang ramai baby awal2 ok s26, lama2 tak serasi and kerap muntah lepas menyusu. Jadi sekarang saya tukar ke frisolac baru ok.

8mo ago

okay sis. maybe sy pun kena tukar jgak. tq

Pernah tanya doc macam mana nak tahu kalau baby tak sesuai susu. Doc cakap sembelit/cirit-birit. And lepas susu ada naik bintik merah. Anak sis berak okay?

9mo ago

berat ok. tinggi ok . baru 2 bulan sy bg dia susu s26 gold. baby sy kerap lagi menyusu bdn drpd minum susu formula. sy jarang bg susu formula lebihkan susu sy sendiri je.

Sama ada bby overfeed susu ataupun tak burp kan dia lepas menyusu.

mungkin terlalu banyak minum susu