Berasa risau

Hai.. Bayi saya Tiba2 muntah susu selepas batuk.. Muntah juga keluar dari hidung.. Bayi sy minum susu formula.. Adakah susu x sesuai.. Tq#firstbaby #mommybuntu

4 Balas

Bby sy pnh kene.. Byk pakar sy bw.. Last2 pa sorang pakar ni.. Katanya bby sy reflux.. Sbb injap salur masuk ke perut bby blum matang.. Jd kalau bby mengeraskan bdn, mrh atau tukar lampin slps susu.. Die akn muntah atau susu masuk hidung tmbahan susu bdn tekstur halus so senang reflux.. Doc suggestkn sy masa tu bedung kan bby supaya x menggeliat, lg die menggeliat lg reflux.. Then alhamdulillah berjaya.. Xd lg mslah tu.. Dan doc sy suh sy tukar susu yg lebih pekat.. Ada kt pasaran, ok awk tnya frmasi susu yg ssuai dgn bby yg ada reflux.. Salah satu frisolac tp ada jenis die kne betul2 pilih..

3y ago

sy pn ada jd. 3 kali da.sy yg nangis2. bahaya tau. sbb dia bleh x bernfas. awk tgk video first aid utk selamatkan bayi yg kalo trcekik. method tu berguna utk situasi cmni. dan apa puan di atas ni ckp btul.reflux

jgn biarkan baby terlentang semasa meyusu...selepas menyusu cuba buat dia sendawa...jgn biarkan baby baring dengan susu botol di mulut...

terlebih susu sbb tu kluar balik...ank saya pernah susu kluar dari.mulut dari hidung sbb die nak lepas dari bedung

overfeeding kot puan..