BABY SONGSANG

Hi ibu2, ad tak pengalaman baby songsang at 36weeks & possibillity utk turun time 37 weeks ad x . Sbb mama dia kena admit dah next week sbb GDM on diet & bby besar. Please SHARE experience ibu2 kt sini. Hari2 duk nangis memikirkan klu kene operate cmne 😭 #helpbumil

6 Balas

saya tiada GDM . Tapi saya ada pengalaman baby songsang. try buat semua senaman, sujud lama2, tapi baby tetap selesa kedudukan songsang. at last sy czer on 16/08/2022 38w2d . sis jgn takot kalau operate, sy pon dlu mcm sis, tak nak operate, tp saya yakin, ini yg terbaik, sy redha.

2y ago

Tulaa sy dlm proses kuatkan mental n fizikal sy.. sblm n selepas date yg diberi. Lg 3 hari sy 🥹

Inshaallah. Kalau xda bukaan lagi 36 minggu tp baby songsang, masih ada harapan lgi untuk sujud lma , atau baring mengiring ke kiri. Tp kalau ada bukaan biarpun 1cm, baby songsang & 36 minggu. Memang czer.

2y ago

Betul. Kalau ad bukaan tp songsang still kena czer. Tgh tunggu hari nya. Sy blaja utk kuat.. Allah is the best planner ❤️

Saya pun baby sonsang dah selamat melahirkan secara czer 16/8 bru2 ni hehe , dah buat pusing jugak baby tknak pusing 😂 gdm on diet control insha Allah semua baik2 je jangan risau okayy

2y ago

saya dulu pun mcm tu bila tahu dapat date kena czer mmg tidur pun tak lena sebab dok fikir je , nanti bila dah masuk bilik operate percaya la rasa tkut tu hilang sebab nak tknak kena berserah jgk , tgk3 siap selesai akan lega lepas tu hehe

sy 36w bby songsang..3 hr lpas tu scan blik dh trun kepala kt bwh.. Alhamdulillah..takot jgk kna czer sbnarnya😬😬skrg dh 38w4d..smga dprmudahkn urusan awak

2y ago

Alhamdulillah. Sy mengharapkan berita tu laa heheh. Tp masa tinggal 3 hari je lg penentuan hehehe

Saya tiada pengalamam begitu.. Awk ikhtiarkan bnykkan sujud, tidur mengiring ke kiri kepit bantal di peha. jangan tertekan tau, pujuk diri redha.. tenang.

2y ago

Terima kasih awk. InsyaAllah.. skrg duk pk nk kluarkn je. Mmg dh xlrt sgt ..

hi momy..sy 36 week..baby masih songsang...lpes 37vweek baby dh turun ke bawah..bnykkn sujud.

2y ago

Happy dgr. Hopefully khamis ni ad berita baik . Klu tak mama dh redha hehehe