Botol susu kaca/glass

Hi ibu, siapa penah guna botol susu kaca macam ni? Mcm mana penggunaan ok ke? Atau bahaya pd bayi sbb mudah pecah? #ingintahu #advicepls #1stimemom

Botol susu kaca/glass
2 Balas

x mudah pecah kalau beli yg siap dgn sarung silikon dia. mcm sy beli dr brown saiz kecik mmg dtg dgn sarung (jual asing). sy mmg ajar dia kalau nk minum kena duduk dkt kerusi biar sy sng pantau alhamdulillah la dia x lasak mudah dgr cakap.sy beli botol kaca dulu sbb masa tu kewangan x brp kukuh sgt jadi sy nk cari botol yg x perlu ganti setiap 6 bulan, lgpun lebih sihat sbb xde risiko mikroplastik tmasuk dlm tubuh anak. kalau ibu x cukup masa nk pantau atau anak aktif sgt, boleh cuba botol silikon atau ppsu pun bagus jugak. atas baby jugak sama ada dia suka ke tidak dgn puting botol tu. sy beli botol kaca dulu tu pun try and error je

tiada masalah untuk digunakan, cuma takut kita la bila mamai then bototl terjatuh. dah pecah, tu yang bahayanya