Hopital Melaka

Hi ibu semua.. boleh suggest tak barang baby apa yg perlu dibawa ke labour room especially hospital melaka.. #firstmom #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya #firstTime_momhere

7 Balas

labour room - sepasang baju, sarung tangan, stokin, topi, pampers, bedung - asing letak dalam 1 plastik.. wad - 2 pasang baju, sarung tangan, stokin, pampers, bedung, topi - buat 1 plastik untuk kegunaan sekali pakai.. wipes.. ni pengalaman sy di hospital melaka tahun 2014.. hehe.. yg sulung je bersalin sana.. sekarang masih kena hadiri briefing sebelum bersalin lagi tak?

baby punya baju seluar mitten booties bedung drypers. elakkan seluar yg sambung booties sekali sbb tag baby yg dorang selalu kena cek tu letak kat kaki baby. mudahkan urusan pakai yg asing. saiz plk kalau scan baby baru dekat @ lebih sikit 2.5kg, prepare baru saiz nb je. sy dulu nb tu pun lipat 3 baby 2.55kg

1mo ago

sy dulu hi LR bawa pampers dgn baju je sbb nurse kat wad kata bwk tu je jgn bwk yg lain, lepas bersalin nurse LR tanya mana seluar mana sarung tangan sian anak awak sejuk ni 😅🤣 terkena den malang betul 😂 sy just bgtahu nurse atas tk bg bwk.. pastu amek kain dlm beg husband utk bedungkan anak sementara naik wad

hospital melaka tak sure. tapi saya haritu bersalin hospital gov juga, baby dari LR dia tak bagi pakai disposable nappy tu. kena pakai nappy kain sampai baby berak & kencing sekali. lepas tu baru boleh tukar disposable. jadi bawa baju seluar sepasang, kain lampin, dengan kain bedung.

4w ago

Gituu pulak. Tp nak wat camne, lain hosp lain pesen

Sy baru bersalin HTA, cuma bawa pampers sekeping je. Kalau 7tahun dulu hospital kajang minta baju, kain & pampers. Nt nurse akan bgtau tp prepare je la dlm plastik benda yg basic tu, baju kain bedung & pampers. Seluar tak perlu takpe.

klau hospital tempat sy dia xnak apa2 cuma bawak badan je 😂 bby keluar terus pakai baju hospital dibalut dgn kain hijau tu . Lepas dia dh bagi kita baru lah pandai2 kita nk pakai apa kat baby dlm wad nnti

kebiasaannyaa la kan kt mana2 hospital, just bwk 1set baju baby, pampers 1 je & bedung. tp slalunya bedung akan juga yg hospital punya masa dkt lr.

Hosp selayang bawak pampers je..hehe..baju mitten smua tu masa nak balik baru bagi pakai