Lewat period

Hi ibu sekalian . Saya ibu kepada anak 9bulan sekarang . Dan fully breastfeed anak . Nak tanya kalau lewat period baru 3 hari lewat dah boleh check upt dah ke ? Ke atau terlalu awal ye nak check ? Ke sebab bila full breastfeed hormon jadi tak menentu ? Minta pendapat ibu semua ya 🥹

1 Balas

sya pun lwat dtg period 3hari tpi mkn pil perancang ,period berterabur anak msk 8buln,mash mnyusu,skli test pergnt double line,skrg dlm dilema dgn org sekeliling ,tpi suami dgn mak oky jer bila tahu sya double line makin suka adalh,cuma tu lah dilema nk bukak buku jer,anak first 4tahun tu pun nurse bebel sebb knpe zmn skrg nk sngt brnk ramai2 masa cekup anak kedua yg 7bulan tu,rasa sedih tu menyirab jer,skrg nk beli ubt turun darah terngiang2 apa pernerimaan org yg suka mrh2 org mengandung jarak dekt ni hina sgt ke🥹.

6mo ago

cuba la buat test upt,insyallah2 semoga dipermudhkn kita mak2 ni handle anak2 dan emosi,dijauhkn org2 mulut puaka😂.Kita mak2 mesti kuat sebab tu Tuhan pilih rahim kita sekali lagi .