Perjalanan jauh

Hi ibu, saya ingin bertanya. Saya sekarang dalam trimester pertama. Boleh ke sekiranya saya ingin melakukan perjalanan jauh? Yela, kadang² risau juga kan...Tolong saya, terima kasih ibu² yang sudi membantu.. #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Boleh sis, cuma jgn duduk berterusan terlampau lama. Boleh berhenti kejap2 eg selang 2 jam ke utk berdiri/jalan sikit, bg regang otot kaki. Bila pregnant ni duduk terlampau lama pun boleh sakit bdn..

2y ago

Ohh 2 jam lebih tu x lama sgt..ingat mcm dari utara ke selatan atau balik ke pantai timur dari pantai barat..hehe

saya juga masa trimester pertama ni banyak buat pejalanan jauh. lps dapat tahu pregnant terus stop sbb dah perna ada sejarah keguguran. beter elak la sis kalau x penting.

2y ago

Terima kasih sis