Oat overnight

Hi ibu.. oat overnight yg sllu ibu bg sarapan kt ank yg mcm mna ye ? Cara buat pula mcm mna? #firstmom #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

boleh bagi waktu breakfast. suap mcm biasa ja xperlu panaskan boleh makan direct sejuk2 dr chiller bahan2 1) oat 2) susu full cream 3) buah 4) chia seed (optional) cara buat kalau oat agak besar boleh blend bg halus sikit. then masok kan dlm bekas comel. kemudian masok buah pilihan awak. buah tu boleh blend dulu jadi mcm puri. then baru masok kan dlm bekas comel yg berisi oat. masok kan chia seed. last masokkan susu full cream (if baby bawah setahun pastikan awak masak dulu susu fc tu). nk masok susu ebm pon xde mslh. kemudian kacau2 bagi sebati. simpan chiller

7mo ago

oat yg mcm mna pun boleh ke? byk jenis tk tahu mana sesuai 😅 susu full cream dutchlady blh ke bby 7 bln ?