Lebihan isi di luar dubur

hi ibu nak tanya, saya sebelum ni takde pape.. Tapi masuk 3rd saya kerap cirit.. skg dh 35 weeks saya perasan bila basuh dekat luar dubur tu sebelah kanan macam ada isi lebih..tapi tak sakit pape pun..anyone pernah terjadi tak ? kena maklumkan dekat nurse ke

5 Balas

buasir tu sis..sya msa preg ank ptama dh kena..sbb lambat jumpa doc mkin melarat and lps beranak pun ttp ada cuma on off..sampai lah preg yg kedua ni pun msih ada walaupun pun sya dh cuba mcm² ubat..

Ni mcm sy, tu buasir.. sy pn situasi mcmni.. cpt2 bgitau nurse kk sy, dan nurse kk ckp g klinik cepat2.. doktor cek dan bgi ubat sapu dan ubat telan.. lepas seminggu Alhamdulillah kecut..

Boleh pula sis tnya sini dlu, spttnya cepat2 bgtau misi dahulu atau pergi klinik berdekatan. Jangan ambil mudah benda2 mcmni sbb nti klau da melahirkan takut lebih teruk sbb akan meneran

tu buasir sis....sy kena dua minggu bru oky...doktr bg ubt mkn n sapu pstu dia kecut msuk sdri

bagitahu misi.. klau x nt dlm pantang lagi terok