Ibu mengandung boleh ke minum soya

Hi. Ibu mngandung boleh ke minum soya? Ada yang cakap bagus ada yg ckp tak. Sbanrnya bagus ke tk ye? confius la ... Ada tak kt sni yg pnglmn masa mengadung selalu/suka minum soya? Bby keluar ok tk ? #seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu

27 Balas

boleh nak minum, tapi jangan minum selalu macam setiap hari nak minum.. lama2 boleh jadi keradangan, kemungkinan kulit kita jd alahan ataupun baby yg akan dapat alahan tu.. Boleh ja nak minum.. apa pun semua kena bersederhana. jangan berlebihan. sama macam susu lembu lama2 boleh buatkan perut kita jadi tak tahan.. tu yg tiba2 boleh jd tak sihat tu masa mengandung.. lebih baik ambil makanan yang bernutrisi sebab nutrisi tu yg nak salur pada janin nanti..