walker

ibu ibu umur anak berapa bulan bagi duduk dalam walker ya?

15 Balas

Seeloknya tak perlu walker sebab baby kene cukupkan cycle dia. Meniarap, mengensot, merangkak, berdiri, jalan. Walker ni tak elok sbb buatkan baby skip mana2 step tu. Muscle development me mcm distorted nanti.

8 bulan ke atas... Nampak dia dah tegap macam nak berdiri baru letak.. Kalau masih tak tegap.. Tak letak nnt membongkok dan tak bagus utk tulang belakang.

X kisah umur bpe pun asal kn nampak dh tegap...sbb perkembangan baby lain2... Ade cepat ade lambat.. better dlm 6 bulan ke atas cm tu

Walker tak elok untuk baby sebenarnya. Dan saya tak pakaikan anak saya walker. Dalam buku baby pun dah ada dinyatakan.

6 bulan ke atas.. Seeloknya beli walker yg stabil sbb ada setengah walker ringan mudah terbalik

Baby saya umur 3 bulan lebih dah saya masukan dlm walker sebab dia mmng dah tegap dan kuat

Saya tak bagi duduk dlm walker pun anak sya belajar dng sendiri

walker x elok utk baby actually..better not try

Sye 6 bulan bru beli worker.

5 Bulan MCM 2..