Susu ibu naikkan berat badan baby ka?

Hi ibu-ibu semua ? Adakah susu ibu boleh menaikkan berat badan bayi ? Share kan pengalaman anda .. Anak 3bulan , last timbang 6.9kg.. Masa dia umur sbulan bf cmpur susu fm. Da start 2bulan xnak susu fm & skrg full bf ja .. Maaf ayt bterabur sikit. #1stbaby #jangandibully #ingintahusaja

2 Balas

ya..kerapkan bg minum susu pd wktu mlm..sbb mlm ada lemak bgus tuk bby tuk naikkn berat bdn..mcm siang susu lebih kepada hilangkn dahaga tuk bby..tp susu ibu mmg byk khasiatnye..mcm ank sy dlu lahir prem..sy bg dia fully bf.. Alhamdulillah skrng umo setahun 5 bulan msih minum susu bdn...hrp2 blh susukn dia smpai umo 2 tahun..aamiin

yes susu bdn byk khasiatny..tgk pemknn kita la..kl kita mkn yg brkhasiat InshaaAllah susu byk&pekat