35 weeks.. GDM

Hi ibu ibu.. Saya dh 35 weeks.. esok nak gi checkup.. Agak agak dapat smpai due date ke klau gdm.. Takde on ubat.. Tubuh pun masih kuat lagi.. bangun tu je kna minta tolong husband.. ☺️ Due 5/8 ada yg sama x.. harap harap masih kuat lagi untuk sebulan ke depan.. ataupun x smpai🤭 Semalam kena flu.. hidung berair.. sambil batuk.. saya makan Strepsils je.. boleh ke.. tumit kaki pun sakit.. dh tiga hari..

5 Balas

Hai sis..sy GDM on diet control jgk. G5P3+1. Dari 1st sampai 3rd pregnancy sangkut GDM.. skrg 33weeks, due 19 ogos nnt..skrg pregnancy ke 5 ni slps 6 tahun gap. previous pregnancy xsmpai tarikh due pon mmg sy akan bersalin.hrp kali ni pon sama.xpyh serah diri utk induce 😅. skrg mmg terasa sikit penat sikit.. check bsp 2weeks jgk since 12weeks.bacaan ade yg xcantik tp alhamdulillah baby ok.ibunya pon ok. masuk 6bulan start sakit area pelvik.ade jgk sy mengurut, hilang la skjap sktnya..sy ibu berkerja, jd akan akan byk berjalan,mmg sakit dtg blk..sy doakan ibu2 semua dipermudahkan sgla urusan nnt..

saya juga GDM on diet sis. pregnancy yg kdua dlu doc bagi tempoh smpai due date. klau takda turun tanda mmg kena serah dri masa due date tu. tp sya bersalin masa 38w🥰. ni pregnancy yg ktiga slpas 5tahun. juga sangkut GDM on diet.. skrg dh 34w sis.. start cek bsp 2 mggu skli since 12w..wlaupun bsp sya cantik doc dh pesan awal klau xda turun tanda mmg kena serah dri ngam2 due date juga. sya due 14/08. mash kuat juga ni sis. cuma sllu sakit area pelvic,punggung 🤭. kerap juga gastrik on off. skrg juga tgh flu dn demam. dugaan masa pregnancy..🤭

3mo ago

kta geng bby august sis. hehe. mmg mkin dekat hari makin bdebar. walaupun sya dh 3rd pregnancy. 🤭

klu gdm biasa bersalim awal dri due sis... dlu sy mengandung anak no5 gdm selang shri masuk wad sbb serah dri da bersalin hehe... skrg mengandung anak ke6 alhmdulilah xad gdm cuma skrg 33w nk msuk 34w buat krja sikit je da pent lps bby aktif baik siang dn mlm mengeran kjp² je bila dri lama due sy 16/8 hehe .. apa² pon semoga dipermudahkn segala urusan sis aminnn

sllu gdm on diet control dr pantau smpai 40week. if makan ubat or insulin 38 week. sama lah saya pon 35week ada gdm diet control tp dr nk review bby masa 37week nnty sbb nye bby agak besar. doakan saya bley bersalin normal n smooth ja tanpa koyakkn aaminnnn ☺️

3mo ago

semoga d permudahkan smua urusan bersalin siss. amin²

InshaAllah kalau takde apa2 komplikasi. Saya GDM on diet. Bersalin 37 weeks hehe