Newbornnnnn

hi ibu ibu! nak tanya. untuk baju newborn seeloknya beli yang macam mana ye? kalau beli romper & shirt sekali dengan seluar tu okay tak? & kalau siang hari pakai baju apa? shirt lengan pendek dengan seluar ke? or baju shirt yang lubang2 tu? maaf saya kurang tahu. first time nak jadi ibu 🤭 #firstmom

20 Balas

tpulang pd selera masg2.. sye x ske pki kn rompers sbb bg sye susah nk pki kn & x cntik nmpk kaki baby kurus je (baby sye lahir bwh 3kg), sye lg prefer bju jnis butang dpn.. siang lengan pendek, mlm lengan panjg.. tp klu jnis tdo bedung, lengan pendek pn ok je..

Terpulang pada awak. Ikut environment and lifestyle. Saya beli semua jenis baju tapi paling banyak romper (short sleeve & long sleeve). Saya suka jenis ni hehe. Plus rumah saya guna aircond. So romper sesuai. Takyah pakai bedung, mittens, booties.

nb pakai romper jela sis.senang.nak tukar pampers pun senang.mcm sy baby da 6 bln pkai pamper je, sbb skrg musim pns sgt.anak meragam je siang hari.mlm baru sy pakai kan bj tido sbb tido dlm aircond

saya banyak beli dkat shopee je baju untuk nb , kebanyakkan sleeping suit dan baju lubang lubang ,baju lubang lubang sbb baby cepat peluh cepat ruam so bile dia pakai baju tu taklah panas sangat

cari kain jenis sejuk je sis..musim2 panas ni takyah beli lengan panjang banyak..cari yg pendek dgn takde lengan senang..rompers pon ok

1mo ago

ohh kalau malam boleh la kan pakai lengan panjang. siang pakai lengan pendek okay kan? shirt lubang2 tu pakai siang hari okay tak?

sy hritu beli dgn org je preloved dpt semua terus 🤣 tkyh pkir rompers ke apa smua dh ada

sy lebih pilih romper panjng n pendek, shirt n pants pun ada juga.. tp 2-3helai jaa..

Baju anak saya semua berbutang Romper tak beli Baju lubang2 banyak jugak beli

cari y berlubang atau yang tak kasar kainnya

Shirt sekali dgn seluar tu paling senang bg sy.

1mo ago

siang pakai shirt lengan pendek ke macam mana sis?