Lampu bilik maalam

Ibu Ibu ketika baru melahirkan.. Time malam anak newborn tido tutup lampu or buka lampu? Bilik dalam keadaan cerah atau gelao waktu malam??? #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

29 Balas

saya masa pantang tido buka lampu bukan apa, sebab takut tido dlm gelap dgn baby.. macam2 ada dlm fikiran so kna buka lampu.. bila husband ada je tutup lmpu..

klau blh ikut time mcm kita tido siang cerah mlm tutup lampu.. tp jgn gelap sgt buh lampu tido satu untuk tgok baby menyusu/ perut dia / pampers dia..

saya gelapkan tp ada lampu malap, bayi saya tak suka gelap terus dan saya pun tak blh lihat dia sewaktu gelap sgt..jd saya pasang lampu malap sikit

lepas bersalin tidur bukak lampu ya puan. mudah puan nak bangun menyusu atau tukar pampers anak. tak perlu bangun tutup lampu.

pas bersalin...tido dlm terang... takut anak kuning...kalau dah lebih sebulan...boleh dah bergelap...

Saya pasang lampu sensor tu bila ttup lampu dia akan malap. Tapi gelap la juga. Takda la terang sangat

saya Akan buka lampu yg meja yg Samar2 tu.bukan APA takut baby termuntah ke APA senang nampak...

Gelap tp pakai lampu tidur,sbb sy ni rabun🤣🤣takut xjumpa baby kalau menyusu

tidur buka lampu tidur malap2 sikit supaya boleh pantau baby sementara nak sebulan

Beli lampu mlm utk br lahir ni senang pantau.. Naik sebulan gelapkn senang tido