Kurang gerakan baby

Hi ibu-ibu. Kandungan sy dah 33w dan seminggu ni sy rasa gerakan baby macam kurang. Ada ke yg sama mcm sy? Bergerak cuma x seaktif dulu. Normal ke? #bantusharing #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #firstmom

1 Balas

Pergerakan baby mcm mna? Cukup ke sampai 10? Kalau puan risau bole je pegi hospital or scan utk tengok keadaan baby. Kita tak tahu keadaan baby kat dalam. Nurse pesan kat sy dulu, walaupm dh cukup 10 kali, kena pantau juga pergerakan dia kalau tak mcm biasa pegi je hospital. Lgi pn sis dh seminggu rasa mcm tu, risau baby kenapa2. Semoga dipermudahkn.