pengalaman induce

hi ibu ibu , dekat sini ada tak pengalaman yang kene induce ? saya 38 weeks kemungkinan akan induce sebab saya gdm on ubat , boleh share tak ? induce tu apa ? dan induce tu macamnaa ? maaf saya taktahu sebab saya first time , yang saya tahu induce tu kena paksa bersalin , tapi taktahu prosedur dia macamnaa . #firstbaby #firstmom #pleasehelp

3 Balas

induce ada 3 tak silap saya. first masuk ubat klau tak jalan akan drip tak jalan jugak masuk belon. klau masih tak bukak akan c-sec. saya induce masuk ubat. sekali je hr yg sama. pkul 7 pagi induce pkul 8 malam beranak. sakit takyah cakap laa, sbb paksa kann. tp alhamdulillah la skali masuk ubat je. ada yg sama wad dgn saya tp masuk lg awal dua kali masuk ubat induce masih gak takda tanda atau sakit.