BAYI DAN PENGHAWA DINGIN

Ibu ibu bukakan penghawa dingin bila tidur malam? Betul ke boleh buat anak selsema? Ada tips dan cadangan jika nak guna penghawa dingin. Terima kasih ibu ibu yang hebat ☺️ #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Aircond saya set suhu 25/26. Bukak cuma untuk sejukkan bilik, lepastu off. Kalau rasa panas, bukak lah lagi. Tapi tak berterusan, bila bilik dah sejuk boleh off aircond. So far anak takde flu or cough. Yang tak boleh kalau bukak aircond berterusan. Masa kecik mak saya buat cmtu, saya hampir kena paru2 berair😅 terus dia ubah cara, tu yang saya ikut cara dia. Doctor pon suggest this way

2y ago

Sama2😁 Alhamdulillah hihi

mcm sy sendiri ada alahan dgn pendingin hawa, jd sy tak ada pendingin hawa. Jika di tempat lain yg ada air cond. saya setting suhu: 25, mode: dry. So kita rasa nyaman je. jimat letrik pun ya. klu kt hotel musim hujan, sy tutup aircond terus 🤣

2y ago

💐