Bukaan rahim

Ibu ibu boleh berkongsi tak cara mempercepatkan bukaan rahim? Saya baru 2cm tapi belum kena admit ward. Anak sulung

2 Balas

Sya msa baru 2cm trus dtahan d wad.. sya tnya skuriti situ slalu nya klau 2cm brapa lma baru mlahirkan.. dia ckap slalu nya 1mggu..punya la sya tkejut.. spnjang mlm tu sya xtidur..sya brjalan pusing2 bed orang.. penat jalan dduk kejap pastu jln lagi.. sya buat squat jugak pelan2.. besok nya jam9 pecah ketuban.. brapa jam lepas tu mlahirkan baby 1st sya.. 😊..

5y ago

tidak la.. ary tu ngam2 baru 38w..

sy mse da bukak 2cm,smpt g shopping ptg..tgh mlm da msok labour room..hahaha..bykn brjln tp hati2 ye mummy

5y ago

skt pnggang mcm nk trcabut n skt perot rse mcm nk tersiat kulit prot sbb mnegang