Answer me plssss

Hi ibu ibu, ada tak yang jenis macam saya awal mengandung tak boleh mkn pedas nnti sakit perut memulas mulas

12 Balas

ade..sy menangis klu mkn pedas..x tahan,ase mulut sakit hahaha..klu tahan pu y mmg pedas budak kecik ley makan..hehe.. tp mase x ngandung aritu ley mkn je pedas..mkn ayam mcd y pedas 3x ganda dulu pun okay..perut x masalh..mase ngandung ni jd x tahan sikit..kekeke

Saya xmengandung pn xbole mkn 🤧 sedih sebab nyaaaa tekak bole mkn pedas .. perut xbole .. xyh tunggu esok untuk g tandas .. automatik pantas terus cirit 3 4 kaliiii

Sama lah. Teringin nak makan pedas sgt. Tapi bila makan sikit je pun nak rasa kuah. Esok mesti cari tandas 😂 dari awal kandungan sampailah 7 month ni.

sayaa 🖐️ masa mulaa mula tak terima langsung makanan pedas , tapii dah lama lama slow slow terimaa makanan pedas

Sy masa pregnant kalau makan pedas jadi pedih hulu hati. Memang elak terus. Boleh bad mood kalau pedih ulu hati

saya pun x blh mkn pedas.. huhu. tomyam pun xblh. mlm2 payah tido. (week 35)

hmm tu sebab perubahan hormone la tu kan.. terpaksa berkorban sis. huhuhu.

Yess macam syaa.. dh masuk 8 weeks. Makan pedas skit perut mula lah sakit

Saya.. tp bkn mulas. Perih kat perut tu smpai muntah2 x berhenti, huhuhu

sama mcm sya .. smpai skrng 37w mmng xdpt mkn pedas .. mesti perut skit