Masih belum ada tanda

Hi ibu harini sudah 38w 4d masih belum ada tanda.. tapi perut rasa berat sgt kebawah.. contraction belum ada lagi.. ada yg sama? ☺️ #firstmom #firstbaby

7 Balas

tanda ibu bersalin ada yg tak sama. sy bersalin 3 anak tiada tanda2 awal. mula² tu risau juga la,takut overdue. tp bila sampai masa baby nak keluar,contraction datang non stop. sy cepat² ke hosp,dan bersalin hari yg sama. sign awal memang tiada,tp sy prepared barang baby dan sy awal²,packing dlm beg

7mo ago

sebab tu kena prepare barang awal². 2 anak sy sampai hosp terus masuk LR dan PAC ke LR. anak ke 2 pula tunggu 4 jam baru bersalin. tp semua hari yg sama. sis pun sedia ja barang2 semua. kalau sampai hosp terus bersalin,at least tak risau barang baby dan ibu semua ada dibawa ke hosp

saya 38w3d pon takda tanda2 lagi..baby pon aktif jaa macam biasa haha kekadang mengeras jugak cumanya tak kerap macam tanda bersalin tu😅still pujuk cakap dengan anak taknak keluar lagi ke🥲kita xcited plus dah tak larat nak berjalan😂

sy esok masuk 38 weeks, x ada tanda jugak.. smlm nurse check kata kepala baby dah masuk laluan.. scan o&g berat baby dah 3.2kg, ada gdm dia kata boleh tungu smpai due baru serah diri.. tolong la nak bersalin awal, kawan² doakan ye..

7mo ago

Sy last scan 2.9kg 35w skrg xthu berapa... perut dah berat sgt tp tanda lain xde.. semoga dipermudahkan urusan kita sis..

Semoga dipermudahkan sis bersalin. Saya esok masuk 37 weeks, 2 3 hari memang kerap mengeras, x ke hosp pun. InshaAllah menunggu Turun tanda. Harap dipermudahkan 🤍😍🤲🏻

Saya 38w5d tapi tak ada tanda apa2 lagi..bby masih selesa dok dlam perut main tendang2.. Boleh ke pergi hosp, saja2 nk cek laluan..kena marah tak nanti... Hmm.. Xlarat dah nak bawak perut..

7mo ago

Sya ckp ada contraction, lepas dia tnya.. Awk yakin ke tu contraction... Sya ckp.. Sya yakin.. Last dia cek laluan, baru buka 2cm.. Tpi time cek tu.. Contraction xde pun..

sama laa sis..sya punn 38w4d jugaa..blum ad tnda2x lagii..biiar punn anak no4..baby still aktif gerak..kerap mengeras..tpii blum ad tndaa2..

sy 38w2d pon xde tanda lg. penat da exercise, bykkan berjalan tp bby masih syok duduk dlm perut.