Masih belum ada tanda

Hi ibu harini sudah 38w 4d masih belum ada tanda.. tapi perut rasa berat sgt kebawah.. contraction belum ada lagi.. ada yg sama? ☺️ #firstmom #firstbaby

7 Balas

tanda ibu bersalin ada yg tak sama. sy bersalin 3 anak tiada tanda2 awal. mula² tu risau juga la,takut overdue. tp bila sampai masa baby nak keluar,contraction datang non stop. sy cepat² ke hosp,dan bersalin hari yg sama. sign awal memang tiada,tp sy prepared barang baby dan sy awal²,packing dlm beg

8mo ago

sebab tu kena prepare barang awal². 2 anak sy sampai hosp terus masuk LR dan PAC ke LR. anak ke 2 pula tunggu 4 jam baru bersalin. tp semua hari yg sama. sis pun sedia ja barang2 semua. kalau sampai hosp terus bersalin,at least tak risau barang baby dan ibu semua ada dibawa ke hosp