Batuk, selesema dan deman

Ibu hamil 24minggu 3hari boleh MKN ubat tak

6 Balas

boleh wak. ada ubat khas utk org pregnant yg ada dlm situasi mcm ni. kena tny doktor yg cek awk. sy awal² pregnant dulu dlm 8w tak silap kena batuk teruk. ckp dkt doc kk dia bagi ubat batuk & antibiotik. g klinik swasta dia bagi ubat hisap khas utk org pregnant dgn beberapa ubat lain lg

klu selsema dr swasta recommends LORATADINE. I pernah ambil loratadine, safe for pregnancy, sekarang 23 weeks. Madam check dgn Dr dulu ye

sy masa 18week demam batuk teruk selsema doc bg ubat khas ibu mngndng tp swasta lah. kalau kerajaan xdpt🙂

kalau demam doc suggest saya beli ubat demam actimol kat farmasi. so far saya makan alhamdulillah okee.

jumpa doktor ya sis, sy baru nak sembuh dri batuk selesma teruk..sengsra sngt2 🥹

boleh tapi jumpa dktr dlu. jgn beli sesuka hati di farmasi.

11mo ago

terima kasih sis,