Anak makan terlalu lambat

Ibu ada tak pengalaman anak jenis makan yang lambat ? Anak saya dah 2tahun 6bulan . Kalau makan nasik akan take time around 1.5-2jam . Dia akan kunyah makanan & simpan ditepi pipi . Dia telan sikit2 jaa . Habit ni hanya terjadi kalau dia makan makanan keras2 . Kalau makan mee spaggeti bihun & lain2 okay . Cuma nasik . Dia akan kunyah & simpan ditepi pipi . Perkembangan anak okay . Bercakap semua okay . Cuma makan ni jaa . Ada cadangan untuk saya train anak saya kunyah & terus telan ?

5 Balas

Hmmm.. die x suka mkn nasi lah tu.. klu dah simpan dlm mulut…