Makanan Savoury

Hi I nak tanya Anak dah 7 bulan lebih tapi taknak makan makanan savoury. Dah try tambah serbuk ayam ikan bilis/mirepoix and dah try pelbagaikan resepi macam chicken buttermilk, bubur lambuk etc. Kalau campur buah laju je sebab ada manis buah tu tapi tulah takkan nak bagi buah je dalam masakan. Appreciate all the tips and tricks I can get 🙏🏻 #advicepls #firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Makanan savoury tambah ngan labu/ carrot? Atau tambah serbuk lain macam ayam, cendawan, onion dlm makanan savoury? Mungkin makanan savoury rasa bland sikit kot.

Cuba kurangkan perasa and buat makanan tu nampak menarik and colorful. Makan sama sama masa baby makan. Boleh stimulate baby untuk rasa nak makan

anak sye pun mula2 mcm tu.. sye kurgkn perasa tu.. bia rse mild2 je.. buah plak sye da x cmpur dlm bubur.. buah utk snacking je..

10mo ago

tulahh dah tak campur buah tapi dia taknak makan la pulak 😓

kadang bukan baby makan sbb ada rasa buah manis, tp sbb letak buah jd ada warna

baby hanya makan bubur sahaja ke sampai sekarang?

10mo ago

Ada bagi finger food and selain dari bubur tapi dia nak kalau manis je