EP MUM & DF MUM

hi i nak tanya soalan pasal breast pls jangan kecam ya for ep mum since korang selalu pump susu je kan, so breast korang kendur tak? and for df mum, macam mana nak naikkan balik eh? HAHAHAHAHA sorry la tanya camni bcs i baru ada anak sorang tapi dia memang df je. memang tak pakai bottle langsung. also suka ngempeng and kuat juga df even dah 8m+. ada cara ke boleh naikkan breast balik? kang i pakai vessa serum tu takut ada effect pulak jkjk #ingintahu

14 Balas

3w ago

ok thanks for the explanation but i dont even wanna know what the link for. blocked, bye.

hmmmm saya 100% direct feeding sis.. exercise je sis..kuatkan otot dekat breast... tapi sis selalunya df ni or apabila kita dah ade baby sendiri..mmg susah skit nak gebu kan breast balik sis 😅 unless u take ubat but akan ada side affect lah 😅 🙃 heeeehehe.. lumrah journey seorang ibu... body nye ada certain part akan berubah lepas bersalin... masih boleh maintain but it takes hard work and patients sis 💪semoga berhasil sis.

Setakat ni df 2 tahun sebulan, tak kendur . Kembang kempis sebab masih menyusukan anak. Sebab dah 2 tahun menyusukan anak dan dlm proses utk wean off, selain exercise dan urut, saya guna Palmer's bust cream. Belum nampak kesan lagi. Lagipun small breast. Tak nampak sangat. Nampak membesar drpd sebelum hamil ada lah. Membesar dek kembang susu penuh. 😄Anak dah hisap, kempis balik.

ank sy mnm susu dr botol means sy just pam Aje..x de plk kendur 😅sbb breast ad susu so dy jadi tegang..Klau putus susu mcm ank sulung Yes kendur sikit tapi sbb breast sy jenis x kecik sgt n x bsr sgt jd x nmpk sgtla kendur tu😂

tak pasti la sis ada kata kena konsisten untuk buat senaman bhgian breast , masalahnya kadang rasa macam tarikan graviti dh dkt breast tu akhirnya tak jadi nak bersenam 😅

exercise. dia kendur sebab breast berat, otot yg pegang breast tu dah tak mampu tampung. kuatkan otot tu, dia akan tegang balik.

The best n good solution is exercise Kalau nak cepat ada ja ubat tapi mungkin ada side effects

mak mentua sy tak breastfeed pun saggy jugak, kesimpulannya, dah tua nti breast kita memang saggy 🥲

macam saya bf 3 bulan nampaklah kendur tu,nak naik balik push up je sis pakai serum2 tak jadi apa pun

Dah 2 anak tak kendur. Tiap kali mandi urut breast. Bagus utk aliran susu juga. Df & pump time kerja