Boleh ke cuci vagina (douching)

I know tak elok sebenarnya, tapi sebab time pregnant dan ada GBS, rasa tak selesa sebab keputihan tu berketul dan saya selalu pakai jari masa cuci tu untuk scrape keluar keputihan tebal tu, memang penuh jari. Time tak pregnant tak banyak. Ni asik rasa nak bersihkan je sebab rasa geli bila nak bersama suami, dan effect jugak bila banyak keputihan tebal kat dalam tu jadi kesat bila bersama

2 Balas

kalau saya doc bagi ubat insert .. inform doc keputihan terlalu banyak .. dalam sebulan tu memang kurang lah keputihan .. untuk gbs pulak awal2 lagi doc bagi antibiotic .. nanti 35weeks kena swab lagi sekali .. ye betul bila banyak keputihan jadi tak seronok nak bd dengan suami .. kesat n sakit

7d ago

saya pernah beli spare sis ... tapi cair pulak sebab biar kat luar ,, kena letak dalam peti .. tapi ada 1 jenis ubat tu saya beli tak cair pun ... saya beli tak consult doc pun sebab memang tak selesa sangat bila keputihan terlalu banyakk .. nak tunggu next appointment lambat lagi tu yang saya try n error .. alhamdulillah ubat tu okay

Saya masa pregnant anak pertama keputihan banyak Nurse suruh meruang jugak So saya selalu jugak buat