Yg ni spotting ke atau period?

I ada makan duphaston smp 17th.so 18th ada sikit spotting (less than photo) , lepas tu tak de spotting until today 19th ada spotting (sorry gambar geli sikit). ##pleasehelp #spotting

Yg ni spotting ke atau period?
6 Balas

mcm saya dr 8w smpai 9w lbh kuar spotting..g scan doc ckp heart beat bby ok n baby pn baik alhamdulillah...doc suruh bed rest .ni dipanggil implantation bleeding...penempelan baby kat dlm rahim.sbb tu kluar spotting tu...n saya pn dberi ubat duphaston ...alhamdulillah dh 5 hari mkn xde da kluar stkat hari ni

Warna spotting can be brown (macam awal/akhir period) atau light pink/merah (macam period). So sis kena check UPT tengok pregnant tak.

masa saya 16w-22w gitu macam ni . pi klinik dia amik sample bawah + bagi ubat duphaston . lepas keluar results baru tahu kenapa

9mo ago

result ny sbb ap y sis

update utk yg mcm sy - boleh buat reference, period tiba2 dtg byk lepas 3 hari spotting - Dr kata normal some cycle ada mcm tu.

9mo ago

Cycle haid sy tiap bulan mmg mcm ni, spotting dlu bbrpa hari then baru dtg flow period yg banyak, mmg normal pun hehe.

Check UPT if nak tau pregnant ke tak. If not pregnant maybe side effect ubat

you pregnant ke tak?

9mo ago

selalu after iui memang akan lambat sikit datang period sebab factor pengambilan ubat tu. sye hari tu missed period 5 hari mcm tu . then baru period mcm biasa. flow mmg memula akan keluar macam sis tu. after that baru akan heavy flow. 😊 tapi if sis pregnant, tahniah yerr