Bila baby aktif dalam perut?

Hello. I am 29 weeks. I perasan sejak 3 hri ni baby dlm perut tgh mlm 12 ke atas aktif sangat. Pusing kiri terasa tendangan pusing kanan rasa tendangan. Kiranya dy gerak terus smpi mamany ni xselesa nak baring🤭adakah ini normal x? Kalau siang jadi xaktif pulak dy cukup kiraan sampai 10 cuma tula kdg2 nak bangunkan dy usap2 perut baru dy respon. Subuh nti dy pun ikut tidur. Ahh nti jam 8 pagi aktif balik lps tu jam 10 pagi slow dah dy balik. Kalau dulu siang2 dy aktif, malam slow. Agaknya dah bertukar rutin pergerakan baby ye tak.#firstbaby

1 Balas

Normal. Wktu kita nk rehat la dia bgun, xblh nk buat apa. Klu siang kne perati btul2 sbb kita buat kerja. Klu rse x gerak, kita rehat sat & kejut dia. Sy dari 28w smpai skrg (33w) mcmni la pattern dia. Cuma aktif or tak shj.