Ingin tahu

Hyee nk tnye .. sye 26week hb turun jdi 9.8 🥲 ade x tips untuk naikkan hb selain makan ubat zincofer or iberet sbb dua ubat ni mmg x ngam dgn sye .. #pleasehelp

8 Balas

hi sis , kadang hb boleh naik dan menurun . kalau kita dah nak dekat 30 minggu keatas hb kita tiba tiba akan naik . tengok keadaan jgak sis . jangan stress ok . banyakkan makan sayuran hijau dan buah .

Dah try maltofer? Sy mkn yang tu oke. And kena banyakkan mkn sayur dan buah especially bayam dan jambu batu. Semoga mom dgn baby sihat2 selalu. 💕

Sis mintak ubat yg sebiji2 asing iron, B , acid folic, sy mkn tu je kk bg sape yg xleh telan tu baru kk bg iberet

sis cuba try maltofer.. saya iberet badan jadi lemah. zincofer plak muntah balik..makan maltofer baru ngam

Saya ambik maltofer jambu batu. Alhamdulillah plg rendah hb sy 12 je stakat ni. Skrg 27 weeks

2y ago

Sebiji sehari. Saya makan setiap kali nak tidur saja.

bgi tau nurse tk ngam ngan sis try obimin

Sy makan dragon fruit & jambu batu.

Iron rich diet