30weeks hb low

hyee mommy smua nk tnye klau makan kurma dgn jumlah yg banyak boleh naikkan hb low ke..saya dah 30week tapi hb saya low doktor saran kn mkn iberet saya klau boleh x nk brgntung dgn ubat2..#bantusharing

1 Balas

Tak salah pun nak bergantung dengan ubat kalau itu yg boleh sihatkan kita dan kandungan kita.. Pada masa sama boleh je makan kurma, cuma kena ingat kurma pun ada sugar content. Jadi kalau makan dlm jumlah yg banyak, gula akan naik sekali. Boleh try sekali makan jambu, sayur daun hijau pekat macam bayam/broccoli/kale, kerang, tauhu lembut atau kekacang. Cuba pelbagaikan lagi makanan tinggi iron