Najis Hitam

Hye setelah 14 tahun menanti akhirnya saya dikurniakan cahaya mata ketiga diusia saya 39 dan sekarang ni kandungan saya baru 5 minggu. Soalan saya adakah normal apabila najis saya berwarna hitam?

15 Balas

Jgn risau dgn warna hitam tu sis...tu maknenye ubat yg kite makan bdn bleh serap..kdg2 doktor tny jugak tau wrna najis...klu x hitam tu x mkn ubat la jwbnye...sampai laa beranak,mmg xde kaler lain dh. Haha..cair ke keras ke tetap hitam..😅

4y ago

sembelit pun simpton2 semasa mengandung.. haha..klu sy , jarang skali la nk uuk lembut2...wlpn makan betik..😆😅 tp da 38w ni kurang da sket sembelit...

Time pregnant mmg menakutkan bila tgk poo Kita sendiri...sebab baby serap semua apa yg Kita makan.... Hehe.. minum prune jus..& buah utk lawas..

4y ago

mkn semua jenis buah.. paling I suka... Betik.. jambu air.. orange.. air carrot juice..

Ada ambil vitamin ke...klu ada ambil vitamin tu normal...tapi kalau masih risau lebih baik refer doc

klau mkn ubat tambah darah tu mmg ler najis jd itam ibu..stiap ubat y ad iron dlm tu...mmg najis kaler itam

Klu Kita Ada ambil vitamin yg mengandungi iron/zat besi,mmg najis akan bertukar jd warna gelap

alhamdulillah syukur tahniah..❤ Boleh share gn sy klu sis ada ambil apa2 utk bjaya hamil?

4y ago

Boleh InShaaAllah kalau sis ada free time boleh WhatsApp saya.. Nnt saya share apa yg saya amalkan.. Dgn izin Allah Ta'ala. 0127632737

Makan zincofer atau apa2 vitamin mengandungi iron memang akanbumhitam.jadi ia normal

kalau mkn iron tablet, mmg akan hitam poo .. tu maksudnya, ubat tu serap dlm bdn sis

Normal klu mkn ubat iron,zincoper,obimin dan lain2 ubat tmbh darah 😍😍

Kalau ambil iron tu normal kalau x de ambil sila rujuk doc