darah nifas

Hye semua...saya nak tanye cam mane eh nak lancarkan pengeluaran darah nifas sebab saya bru seminggu melahirkan tapi darah saya dah taknak keluar

1 Balas

Sorry mummy, I baru nampak post mummy walaupun dah 3 bulan lebih tp I akan bagi opinion I pasal darah nifas so that in the next pregnancy mummy tahu nak buat apa. Nak lancarkan darah nifas, mummy boleh amalkan makan ginger tp janji baby x de jaundice ye sbb if baby ada jaundice x boleh makan halia. Halia adalah salah satu makanan yg panas dan boleh mencairkan darah nifas, juga keluarkan darah beku. Next option, mummy kena rajin bertungku, bertungku juga boleh melancarkannya. Lagi satu cara, mummy mandi air panas, jgn terlalu panas sampai kulit x tahan ye, panas sikit lepas tu make sure perut bahagian rahim kena air panas tu (jgn terlalu panas), ia membantu. Ada byk lagi cara, tp yg disebut td antaranya la.