Gdm - dark chocolate+ luahan perasaan

Hye semua..kalau ada gdm, dark chocolate boleh ke makan ? Kalau time tak pregnant okay je nak diet gula..time ni, bila tengok segala macam makanan, rasa nak menangis..emosi semacam je 😭

2 Balas

boleh tapi pilih yang lowest sugar and carb content. sy gdm gak tpi pilih snacks yg zero or low carb. dh check gula sendiri gak lpstu mcm ok je. kalau awk ad glucometer kt rumah, check 2 jam lps mkn snack or choc tu. kalau reading ok proceed je, janji bwh 6.7. jgn ambik berlebihan je gluck sis

Boleh sis. Tapi berpada-pada ya.