Perut mengeras

Hye semua sy nak tnya skrg 36w 5d perut kerap mengeras 3 4minit sekali.. pastu bawah tu ada rasa senak2 ngilu gn pinggang sakit2.. adakah ini tanda nak bersalin? Tpi blom ada show/tanda keluar. Sy penat nak gi hospital jauh tkut xde bukaan kena balik plak.

2 Balas

awk..tanda nk bersalin ada 3 yg perlu segera ke hospital 1.keluar darah 2.contraction yg kerap 3.pecah ketuban bila jd SALAH SATU ni dah perlu ke hospital.bkn tggu 3 3 tanda br pergi ye

Nak tambah sikit je. Kalau jauh, minta budi bicara doktor untuk stay in. Tak perlu balik rumah kalau takde bukaan lagi.